Beren van zeugenlijnen efficiënt gebruiken

Een onderdeel van genetische vooruitgang creëren in varkenslijnen is er voor zorgen dat de genetische vooruitgang zo snel als mogelijk bij de varkenshouder in de stal aanwezig is. KI organisaties spelen hierbij een belangrijke rol in de vorm van het leveren van sperma van de beste beren. Naast eindberen sperma levert Preferent KI ook steeds meer fokkerij sperma uit aan subfokkers en varkenshouders met Eigen Aanfok. De vervanging van fokkerijberen bij KI organisaties en de inzet van de allerbeste beren qua index is van groot belang. Om bij varkenshouders altijd sperma te kunnen leveren van de allerbeste fokkerijberen, is er voor gekozen om de fokkerijberen centraal in Duitsland te huisvesten bij GFS. De fokkerijberen die daar liggen kunnen gebruikt worden voor varkenshouders in Nederland en Duitsland. Dit verzekert ons van een efficiënt gebruik van de allerbeste fokkerijberen. Op deze wijze kunnen we de klanten in Nederland de genetische vooruitgang zo snel mogelijk ook daadwerkelijk in de stal leveren. Het betreft in dit geval de volgende fokkerij lijnen: Hypor D-lijn: Landras Hypor C-lijn: York PIC L02: Engels Landras PIC L03: Engels Large White PIC L04: Deens Landras PIC L05: Deens York

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp