P800 VOB laat zich van zijn goede kant zien

Vorig jaar hebben we u geïnformeerd dat binnen het VOB concept van BestStarMeat de keuze is gemaakt voor de P800 VOB van PIC. Daarnaast kan er gekozen worden voor een beer van een andere fokkerijorganisatie. De keuze voor de P800 is gemaakt op basis van praktijkproeven bij 4 varkenshouders. De P800, een zuivere Duroc eindbeer, heeft zich in de praktijkproeven bewezen als een zeer interessante beer voor zowel de varkenshouder als de slachterij/vleesverwerker.

Binnen VOB wordt er langzaam steeds meer gebruik gemaakt van de P800. Waar zit hem dat nu precies in:

Voor de varkenshouder brengt de P800 VOB:

  • Een hoge groei door een ongekende uniformiteit. Steeds meer klanten halen het  jaar rond gemiddeld 1000 gram groei of meer bij de vleesvarkens.
  • Hoge efficiëntie in voerverbruik. Voederconversies van 2,2 tot 2,3 zijn niet ongebruikelijk.
  • Een zeer makkelijk gedrag van het big en vleesvarken. Deze eigenschap krijgt steeds meer aandacht en terecht. Zeker als er gewerkt wordt met lange staarten, zal het gedrag van het dier een belangrijke rol spelen. De P800 laat zien zeer geschikt te zijn als er gewerkt wordt met lange staarten.

Voor de slachterij/vleesverwerker brengt de P800 VOB:

  • Met slachtgewichten van 97-98 kg passen nakomelingen zeer goed in de optimale uitbetaling qua spek en spier. En zijn daarmee efficiënt voor de vleesverwerking
  • Vleesvarkens met een bovengemiddelde vleeskwaliteit.

Benieuwd wat deze beer voor u kan betekenen. Neem dan contact op met uw aanspreekpunt bij Preferent KI of PIC.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Overig nieuws