PIC introduceert Profit Max.

De aandacht voor kwaliteitsbiggen neemt de laatste jaren alleen maar toe. Gezondheid is daarbij zonder enige twijfel de belangrijkste factor. Afhankelijk van de afzetmarkt, speelt de genetica ook een belangrijke rol. Goede mest- en slachteigenschappen en uniforme varkens zijn daarbij belangrijke factoren.

Zoals algemeen bekend in de markt heeft PIC ca. 6 jaar geleden het kwaliteitsconcept Profit+ geïntroduceerd. De Profit+ indeling wordt gemaakt op basis van de totaal index van de beer. Boven een index van 125 ( bij selectie) krijgt een beer het predicaat Profit+. Zodra de index van een Profit+ beer onder de 107 zakt, verliest hij het predicaat Profit+. Veel gesloten bedrijven en enkele handelaren maken hiervan gebruik om de kwaliteit van de biggen en vleesvarkens te verbeteren. 

Voor de inzet van Profit+ vraagt PIC een toeslag van € 0,83 per dosis. Deze investering verdient zich terug in betere resultaten en uniforme biggen en vleesvarkens.

Om nog beter invulling te geven aan de vraag naar kwaliteitsbiggen en –vleesvarkens, introduceert PIC sinds kort het kwaliteitsconcept Profit Max. Dit kwaliteitsconcept is next level en start bij een index van 135 en hoger bij selectie. Omdat bij de huidige indexberekeningen van PIC nakomelingen onderzoek standaard wordt meegenomen, is de betrouwbaarheid van de index zeer hoog en geeft daarmee een goede indicatie van wat er te verwachten is in de praktijk.

Daarmee staat Profit Max garant voor:

  • Sublieme mest- en slachteigenschappen.
  • Zeer hoge mate van uniformiteit
  • De beste aansluiting bij de afzetmarkt in combinatie met de geschikte lijn.

Voor zowel de P408 als de P800 wordt Profit Max aangeboden en een toeslag gevraagd van € 2,00 per dosis. Een investering in de allerbeste genetica die zich dik en dubbel terug betaalt. Veel beter gaat het niet worden. 

Indien u wilt weten hoeveel een investering in Profit Max voor uw bedrijf opbrengt, horen we dat graag.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp