Revival van de P408 eindbeer

De laatste jaren is er in de Nederlandse markt meer aandacht geweest voor meer groei bij de vleesvarkens. Hierdoor heeft de P408 marktaandeel verloren aan de zogenaamde ‘groeiberen’. Ook minder export naar Duitsland heeft aan een lager marktaandeel van de P408 bijgedragen.

Maar inmiddels heeft Spanje veel biggen opgevangen die normaliter naar Duitsland zouden gaan en is de vraag naar de P408 sinds vorig jaar weer duidelijk aan het stijgen. Daarnaast zien we nog een andere belangrijke ontwikkeling in de Nederlandse markt. Het streven naar meer groei bij de vleesvarkens heeft niet alleen voordelen. Als een hogere groei ten koste gaat van meer uitval of een hogere voederconversie, is een hogere groei meestal economisch niet beter. 

Wat zijn de voordelen van de P408G voor de Nederlandse afzetmarkt:

  • Zeer efficiënte groei
  • Makkelijk big en vleesvarkens qua gedrag
  • Lage uitval na spenen en in de vleesvarkensstal

Ook interesse in de P408 eindbeer? Laat het uw contactpersoon weten.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp