Toenemende vraag naar PIC800 Duroc eindbeer houdt aan

In Nederland is de markt onderverdeeld in 2 grote segmenten. Het zogenaamde “Pietrain” segment en het “Groei” segment. In het “Pietrain” segment worden veel biggen voor export geproduceerd, maar deels ook vleesvarkens voor het Beter Leven concept afhankelijk van de uitbetaling van de slachterij, waar de dieren worden geslacht.

In het “Groei” segment wordt geproduceerd voor de Nederlandse markt, maar ook voor afzet van vlees buiten Nederland. In dit segment ligt veel focus op de groei van de vleesvarkens. Een hogere groei heeft meestal een hoger economisch rendement, maar niet altijd. Een hoog economisch rendement hangt namelijk ook af van kengetallen zoals uitval, voederconversie en uitbetaling.

De Duroc beer laat overal een zeer hoge groei zien, maar heeft tegelijkertijd de genetische aanleg om efficiënt te groeien. En onderscheidt zich daarin overduidelijk van andere beren die veel worden ingezet voor meer groei. We zien daarbij regelmatig verschillen van 0,1 voederconversie in de resultaten terug. U kent het rekensommetje inmiddels wel, maar op dit moment is 0,1 voeder conversie ca. € 5 per vleesvarken waard (inclusief extra mestkosten).

De toenemende vraag naar specifiek de PIC800 Duroc beer, komt voort uit de eigenschappen van deze beer zoals de varkenshouders dit in de stal ervaren:

  • Zeer hoge groei
  • Scherpe voederconversie
  • Betere overleving
  • Meer Full Value pigs

Preferent KI kan u op dit moment 2 Duroc beren aanbieden voor de Nederlandse markt. De PIC800 en de Hypor Magnus. Voor meer informatie over deze eindberen kunt u terecht bij een van de contact personen: www.preferentki/contact.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp