Vraag naar P408G neemt laatste maanden toe.

De markt in de varkenshouderij is volop in beweging. Duitsland die als afzet markt de laatste tijd op z’n minst zeer moeizaam is geweest maar nu de “prijskar” toch weer lijkt te trekken. Spanje die in de tussentijd veel biggen heeft opgenomen en daarmee de biggenafzet in de benen heeft gehouden. Daarnaast slachterijen die al langere tijd aangeven niet meer vleesvarkens te kunnen wegzetten aan hun verkoop kant en aantallen dieren die in geheel Noordwest Europa flink teruglopen. En daar bovenop extreem hoge voer en energie kosten. 

In bovenstaande speelveld zien we de laatste maanden de interesse voor de P408G sterk toenemen. De P408G is natuurlijk geen onbekende op de Nederlandse markt, met nog steeds een groot marktaandeel. De laatste jaren is er zeer veel gekeken naar beren met een hoge groei. Maar dat alleen een hoge groei niet heilig is, behoeft met deze voerprijzen geen uitleg.

De toenemende vraag naar P408G zit hem, zoals het nu lijkt, in 2 aspecten:

  • De afzet van biggen buiten Nederland. De P408G heeft een zeer goed imago in landen als Duitsland en Spanje, waar veel Nederlandse biggen naar toe gaan.
  • De focus van vleesvarkenshouders op de voerconversie. Door de hoge voerprijzen, is de economische waarde van voerconversie explosief gestegen en zeker in verhouding tot groei. De P408G staat bekend om zijn extreem lage voerconversie wat per vleesvarken zomaar een € 5-6 lagere kostprijs geeft.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp