Volume capaciteit van de sperma ontvangstbox

Preferent KI besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van het geproduceerde sperma. Dit blijkt onder andere uit het feit dat er met een vaste regelmaat sperma extern wordt onderzocht door een gerenommeerd instituut in Duitsland: TiHo in Hannover. Deze externe controle en het verregaande onderzoek op houdbaarheid van sperma geeft Preferent KI een leidende positie op de Nederlandse markt.

De ontvangst en bewaring van sperma op het varkens bedrijf is een belangrijke laatste schakel in de kwaliteitsbewaking. Op deze laatste schakel willen we graag even extra aandacht vestigen.

Als we spreken over de capaciteit van de sperma ontvangstbox/kast, kunnen we twee zaken bedoelen:

  • De capaciteit om de temperatuur rond de 17 graden Celsius te houden. Hiervoor stuurt Preferent KI regelmatig een datalogger mee om dit te controleren.
  • De capaciteit om al het sperma wat geleverd wordt makkelijk in de box/kast te kunnen plaatsen. 

Het komt regelmatig voor dat het sperma in de koelbox/kast geduwd moet worden, omdat er te weinig ruimte is. Het is dan lastig voor de koerier om de deur of klep goed te sluiten. Tevens zal de werking van de box/kast niet optimaal zijn qua regeling van de temperatuur.

Advies: zorg dat de bestelde hoeveelheid sperma per levering makkelijk in de ontvangstbox/kast geplaatst kan worden. Dit zal de bewaring van het sperma ten goede komen. 

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Overig nieuws