Hypor lanceert nieuwe Duroc beer: de Magnus Duroc

Bij Preferent KI zien we een duidelijk toenemende belangstelling voor de Duroc eindbeer in de markt. Zeker voor de binnenlandse markt brengt de Duroc eindbeer enkele zeer interessante voordelen.

Tot dusver had Hypor slechts één eindbeer beschikbaar voor de Nederlandse markt: de Maxter Pietrain. Daar komt nu verandering in met een tweede eindbeer: de Magnus Duroc. Deze eindbeer wordt wereldwijd gefokt met meer dan 1000 beermoeders. Het fokdoel van de Magnus richt zich voornamelijk op de volgende eigenschappen:

  • Bigkwaliteit
  • Efficiëntie
  • Vleeskwaliteit

Resultaten uit andere Europese landen laten zien dat de Magnus Duroc biggen minder erfelijke gebreken vertonen in vergelijk met andere Duroc lijnen. De verwachting is dat deze berenlijn biggen geeft met hoge geboortegewichten, die een efficiënte en uniforme groei laten zien in de vleesvarkensstal. Ook op het gebied van karkas en vleeskwaliteit zal deze berenlijn hoge ogen gooien volgens Hypor.

Over een maand krijgt Preferent KI de eerste Magnus Duroc eindberen in productie en zijn ze beschikbaar voor Nederlandse varkenshouders.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw contactpersoon van Preferent KI of een Hypor specialist in uw regio.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp