Terugblik DPE 2021: veel aandacht voor “Full Value” pigs

We kijken met een zeer goed gevoel terug op de beurs DPE 2021 in Den Bosch. We hadden interessante gesprekken over “Full Value” pigs en onze stand was zeer goed bezocht.

Als Preferent KI hebben we het begrip ”Full Value” pigs in de markt gezet. Wat betekent dit ook al weer? 

Met meer “Full Value”pigs bedoelen we dat we de gehele productie efficiënter maken en minder verliezen of faalkosten hebben. Faalkosten die de productie inefficiënt maken zijn onder andere:

  • Uitval vanaf geboorte tot aan het slachthuis
  • Hoge voeder conversie/voerkosten
  • Afwijkingen aan dieren waardoor ze niet de maximale opbrengst geven. Denk hierbij aan navelbreuken en huidbeschadigingen.
  • Achterblijvers/slechte uniformiteit
  • Ziektes

Vanuit de varkensfokkerij  wordt er hard gewerkt aan bovenstaande eigenschappen om zo veel mogelijk biggen en vleesvarkens de eindstreep te laten halen met een maximale opbrengst. In de praktijk blijkt echter dat er nog grote verschillen zijn tussen de verschillende producten in de markt. En op sommige eigenschappen lijken de verschillen alleen maar groter te worden!  Zowel in de eindberen lijnen als in de zeugen lijnen.

Voor meer informatie over meer “Full Value” pigs vanuit de fokkerij kunt u gerust contact opnemen met onze buitendienst: www.preferentki.com/contact. 

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp