De zomer is er weer; houd apparaten in de gaten!

Zoals we gewend zijn kan het weer in Nederland ineens omslaan en binnen een paar dagen hebben we compleet ander weer. Dat is nu ook weer het geval.

We vertrouwen daarbij steeds meer op apparaten die ons helpen met warmte om te gaan zoals koelinstallaties voor de stallen, sperma opvangboxen en extra ventilatie. 

Ten aanzien van sperma kwaliteit is een goede temperatuur beheersing van sperma vangroot belang. Sperma wat te koud wordt gaat in een zogenaamde ‘shock’ en een deel van de spermacellen wil daarna niet meer bewegen. Van sperma wat langere tijd te warm is geweest, is bekend dat de houdbaarheid afneemt.

Het advies is daarom om de werking van sperma bewaarboxen continu (dus ook in de winter) te controleren op hun werking. Dit kan door de bewaarbox, middels een voeler, aan te sluiten op de klimaatcomputer. Op deze wijze is er altijd inzicht in de werking van de bewaarbox en kan er zelfs een alarmfunctie worden gebruikt. 

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp