De PIC800 Duroc wint terrein door hoge robuustheid

Het is inmiddels 3 jaar geleden dat in Denemarken de fokkerijorganisatie DanAvl in 3 delen is uiteengevallen. Een zeer bijzondere ontwikkeling in een tijd waarin fusies en overnames aan de orde van de dag zijn. Door het uiteen vallen van DanAvl zijn de Deense lijnen, zowel de Landras, York als Duroc, in het bezit gekomen van PIC. PIC heeft de zuivere lijn populatie meteen naar een hoog niveau getrokken en draait sinds die tijd het volledige fokprogramma ook voor de Deense lijnen.

In de Nederlandse markt is steeds meer aandacht voor de Duroc als eindbeer. Hiervan profiteert de PIC800 ook. Daarnaast heeft PIC het fokdoel op deze Duroc wat anders in gericht en meer aandacht gelegd op overleving en breuken. Hierdoor zien we de laatste tijd vooral in zeugenstal zeer robuuste Duroc biggen met weinig uitval. Wilt u kennis maken met deze “vernieuwde Duroc”, bespreek het dan met uw contactpersoon.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp