Corona heeft ook effect op selectie van beren

Corona blijft de gemoederen bezig houden. Als Preferent KI doen we onze uiterste best om maatregelen tegen besmetting zo goed als mogelijk in acht te nemen. Zaken als 1,5 meter afstand houden, extra handen wassen, kleine groepen apart laten pauzeren zijn inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Het heeft ook effect op de aankoop en selectie van onze beren. Normaliter worden alle beren bij de berenfokker door ons live beoordeeld en geselecteerd. Er wordt dan gekeken naar:
  • de eigen prestaties tijdens de testfase (tot ca 6 maanden) 
  • de fokwaardes en index van  de beer op basis van eigen prestatie, familie informatie en genomics
  • het type en beenwerk van de beer. 
Alles moet kloppen voordat de beer positief geselecteerd wordt. Sinds het begin van Corona vinden er geen bezoeken aan berenfokkers meer plaats. Het type en beenwerk van de beer beoordelen we sindsdien met behulp van korte filmpjes, die op het berenfokbedrijf worden gemaakt. Hiernaast vindt u enkele voorbeelden van zo’n filmpje. Met behulp van filmpjes het type en beenwerk goed inschatten is moeilijker dan beren live bekijken. Daarom vindt er nadat de beren in de quarantaine zijn aangekomen nog een live beoordeling van het type en beenwerk plaats.  

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp