Verlies voerefficiëntie niet uit het oog!

Momenteel hebben we goede prijzen voor de varkens. Hopelijk blijft dat nog even zo en iets hoger mag natuurlijk ook nog. In een tijd van hogere opbrengstprijzen is men geneigd wat minder aandacht te geven aan de kostprijs. Als de opbrengstprijzen hoog zijn, hoor je vaak: “Nu is groei belangrijker dus ik wil meer groei bij de vleesvarkens”. Met het streven naar meer groei is helemaal niets mis zolang het maar niet teveel ten koste gaat van andere belangrijke kenmerken, waarvan voederconversie misschien wel de belangrijkste is. 

De economische waarde van voederconversie is in ieder geval erg groot. En uit Europees onderzoek van Interpig blijkt dat Nederland zijn kostprijs in Europa stabiel heeft kunnen houden in 2018 ten opzichte van 2017 omdat met name de voederconversie laag is gebleven. Dit in tegenstelling tot andere landen. Nederland heeft na Duitsland wel de hoogste kostprijs in Europa volgens bovenstaand onderzoek.

We weten allemaal dat er verschillen zijn in voederconversie van de verschillende eindberen in Nederland. Preferent KI heeft een zeer uitgekiend assortiment aan eindberen met een grote spreiding in groei. Het mooie hiervan is dat deze eindberen dit combineren met een hoge voerefficiëntie; ze hebben dus weinig voer nodig. Dit is belangrijk bij goede opbrengstprijzen en noodzakelijk bij lage opbrengstprijzen.
Preferent KI ziet onderweg grote verschillen in voederconversie van de vleesvarkens. Daar valt vaak nog veel te halen en de invloed van de eindbeer hierop is groot. Graag informeren we u over welke eindbeer in uw stal de voerkosten nog verder verlaagt. 

Voor meer informatie over onze beren klik hier

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Overig nieuws