PRRS in Lierop weer onder controle; alles weer PRRS vrij!

Zoals u wellicht weet, heeft Preferent KI in januari in één van haar stallen in Lierop middels bloedonderzoek PRRS vastgesteld. Alle klanten zijn hierover geïnformeerd en in de twee andere stallen in Lierop zijn meteen geen beren meer gevangen. En de positieve stal is vervolgens compleet geruimd.

Bij nader onderzoek in de twee stallen, waar nog beren in lagen, bleken deze nog steeds PRRS negatief te zijn. Nadat er 3 onderzoeken zijn uitgevoerd met een korte tussen pauze hebben we woensdag 5 februari deze twee stallen weer vrij kunnen verklaren.
Tegelijkertijd hebben we de externe biosecurity van de stallen onder de loep genomen en verder aangescherpt om het risico van toekomstige infecties in onze stallen nog verder te minimaliseren.

Via deze weg willen we alle klanten bedanken voor hun medewerking bij het bestellen en ontvangen van sperma gedurende de afgelopen weken. Het was af en toe een puzzel. Door de snelle en rigoureuze aanpak hebben we het PRRS virus weer uit onze stallen kunnen krijgen.

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp